Bibliotheek op School (dBoS)

Onze school heeft een ‘Bibliotheek op school’. U vindt de Bibliotheek op school’ in de hal gemeenschapsruimte van de school.

Leesplezier staat voorop!

In ‘de Bibliotheek op school’ werken we samen met Bibliotheek Katwijk. Het doel is om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen. We doen dit door:
•    Een aantrekkelijke collectie boeken die binnen handbereik van de leerlingen staat. Deze is onder andere samengesteld door de tips van de kinderen en leerkrachten.
•    Advisering en begeleiding van het lerarenteam door leescoördinatoren: Heleen Oudshoorn en Pauline Perdok (vanuit de school) en leesconsulent: Loes van Duijn (vanuit de bibliotheek).
De Bibliotheek op school: meer lezen, beter in taal

Vrij lezen en voorlezen – op school en thuis – heeft een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van leerlingen. Veel lezen:
•    Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel.
•    Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat.
•    Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen.

Uw kind plukt hier later de vruchten van.

Gratis lidmaatschap: ook voor thuis

Uw kind is direct gratis lid van ‘de Bibliotheek op school’. Ook kan uw kind gratis lid worden van de bibliotheekvestiging bij u in de buurt. Daar is een uitgebreidere collectie beschikbaar. Uiteraard is ook dit lidmaatschap gratis. Ga met uw zoon of dochter, naar één van de vestigingen van de bibliotheek en meld u aan.
Praktische informatie:
Op de website van onze school staat een link naar de website van ‘De Bibliotheek op school’. Zo kunnen kinderen ook thuis zoeken naar boeken, websites en filmpjes. Hierbij heeft uw kind inloggegevens nodig; een gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft uw kind al een pas bij Bibliotheek Katwijk en heeft u zelf al een gebruikersnaam en/of wachtwoord gemaakt, dan zijn deze ook geldig bij ‘de Bibliotheek op school’. (Een gebruikersnaam is niet geheim, dit in tegenstelling tot een wachtwoord.)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leescoördinator of leesconsulent.

Klik hier voor de Schoolwise portal